Studenter til Danmark 19/20 - Bliv værtsfamilie

Studenter til Danmark 19/20

Her er en stor del af de studenter, som YFU Danmark forventer at modtage i perioden 19/20. Her kan du lære dem bedre at kende. Ønsker du at vide mere, eller har du spørgsmål så kontakt os.

PLACERET VED VÆRTSFAMILIE

Ben kommer fra en større by i Midttyskland, hvor han bor med sine forældre. Han fylder 16 år i juni og er interesseret i basketball, e-sport, madlavning og har også komponering af musik på sin computer som hobby.

Når familien er samlet kan de lide at lave mad sammen, gå i teateret, til koncerter eller besøge andre byer.

I skolen er det fagene biologi og matematik, der interesserer Ben mest  - han drømmer om at komme til at arbejde indenfor et videnskabeligt område eller som musikproducer. Han har haft engelsk i ni år og fransk i to år.

Ben beskriver sig selv som nysgerrig, videbegærlig og målbevidst. Vennerne fortæller at han er sjov, og en man kan betro sig til. Ben er vant til at hjælpe til i hjemmet med rengøring og madlavning.

Han spiller basketball i en klub to gange om ugen efter skole, under sit udvekslingsophold i Danmark vil han også gerne prøve andre sportsgrene f.eks. håndbold.

Han ser meget frem til at være udvekslingsstudent i Danmark, landets natur fascinerer ham pga. de mange øer og den korte afstand til havet.

Derudover er han spændt på at stifte bekendtskab med ”Verdens lykkeligste folk” og lære at tale et nyt sprog, som ikke så mange behersker.

Ben ønsker placering hos en ikke-ryger familie.

Interesser: Basketball, e-sport, lytte til og producere musik, læse, være sammen med venner, madlavning/bage, spille computerspil, shopping, se sport/film.

Sandra-Stella er 17 år og kommer fra Estland. Hun har danset folkedans i 6 år og vil meget gerne lære den danske folkedans-kultur at kende under sit udvekslingsophold, hvis det er muligt.

Hun kan lide at svømme, cykle, se fodbold, være kreativ og være sammen med venner og familie – også de yngre børn, derudover har hun et fritidsjob i et lokalt teater, og tidligere har hun arbejdet i en isbod.

Sandra-Stella bor med sin mor og to yngre søskende ( 15 og 4 år) I hjemmet er hun vant til at hjælpe til med praktiske opgaver, og hun beskriver deres familieliv som travl, men at de har et tæt forhold til hinanden og kan tale om alt. I familien ser de ofte film sammen, spiller brætspil eller går på museum og i Zoo.

Faget matematik falder Sandra-Stella nemt og dette fag har også hendes største interesse. Ofte hjælper hun venner og sin lillebror med matematik. Hun vil gerne uddanne sig til advokat. Hun har haft engelsk i 10 år og russisk i 6 år.

Sandra-Stella glæder sig til mødet med den danske kultur, hun har hørt meget godt om Danmark og hun ser frem til at prøve sig selv af i nye aktiviteter. Hun vil gerne lære om danske traditioner indenfor kunsthåndværk og bagværk – hun er kunstinteresseret og har erfaring med at arbejde med ler, glas og mosaik.

Interesser: Folkedans, svømning, cykle, være sammen med venner/familie, bage/lave mad, tegne, kreative sysler, fotografering, lytte til musik, lave puslespil, udendørsaktiviteter, shoppe, se film, gå i teateret.

PLACERET HOS VÆRTSFAMILIE

Leona er en 15 årig pige fra Tykland. Hun spiller cello og blokfløjte, og dyrker både trampolin-gymnastik og står på inline-rulleskøjter. Hun underviser yngre børn i trampolin-gymnastik.

Hun kan lide heste og dyrker ridning på hobbyplan, og hun synes det er sjovt at sejle.

Leona bor med forældrene og en lillesøster på 9 år i en større by i Sydtyskland. Når familien er sammen, kan de lide at bage, tage på vandretur eller svømme. De besøger også museer ind i mellem. Leona fortæller, at de i hendes familie er gode til at hjælpe og støtte hinanden.

Begge forældre er udearbejdende, og derfor passer Leona jævnligt sin søster efter skole.

Familien har ofte været på ferie i Danmark, og Leona vil gerne være udvekslingsstudent for at opleve dansk kultur helt tæt på - især dagligdagen og skolen ser hun frem til at få et indblik i.

Leona beskriver sig selv som en pligtopfyldende pige, der gerne hjælper andre. Hun er motiveret for skolearbejdet. Vennerne opfatter hende som en, man kan stole på.

I skolen er Leona glad for matematik, og hun påtænker at læse dette fag på universitetet. Hun har deltaget i et skoleprojekt med besøg i Italien – her synes Leona, at hun lærte en masse og ser nu endnu mere frem til at komme til Danmark i det kommende skoleår.

Fritidsinteresser: Trampolin-gymnastik, inline-rulleskøjter, svømning, ridning, være kreativ, blokfløjte, cello, være sammen med dyr, udendørsaktiviteter, fotografering, læse, bage/lave mad.

Hana på 16 år kommer fra Slovakiet. Hun bor i hovedstaden Bratislava med sin mor – faren bor i Danmark , og Hana har siden hun var lille besøgt ham mange gange, og dermed fået et nært forhold til byen København.

Hana er en kreativ pige med stor interesse for at skabe digital kunst, skrive historier, tegne og male. Hun kan også lide at spille computerspil og læse tegneserier. Hun beskriver sig selv som en stille og rolig pige, der er god til at tilpasse sig nye omgivelser.

I skolen interesser fagene: Biologi og fremmedsprog hende mest – hun har haft engelsk i 5 år og oplever, det er let for hende at tilegne sig et nyt sprog.

Hun ønsker  gennem sit udvekslingsophold at lære mere om Danmark og den danske kultur, og da hun på sigt gerne vil studere i Danmark vurderer hun, at kendskabet til dansk kan være en stor fordel for hende. Hun glæder sig også meget til at blive en del af en dansk værtsfamilie.

Hana er en social pige, der har glæde af samvær med både unge og voksne/ældre, fordi hun som enebarn ofte har været sammen med sine forældre og deres venner.

Derudover beskrives Hana som venlig, positiv, humoristisk og ansvarlig.

Hana skal være i Danmark fra august 19 til ultimo juni 2020.

Interesser: Tegne, male, lytte til musik, fotografering, læse, skrive historier, rejse, vandre, se film, være sammen med venner

PLACERET HOS VÆRTSFAMILIE

Nicolas

Kamen er en 17 årig dreng, der kommer fra Bulgarien. Forældrene er skilt, og Kamen bor sammen med sin far og lillesøster i en lejlighed i hovedstaden Sofia.

Kamen er meget interesseret i at lære sprog, han har haft engelsk i 7 år og prøvet kræfter med norsk og russisk i skolen. Han kan lide fagene kemi, geografi og økonomi, på sigt vil han gerne uddanne sig indenfor det økonomiske felt.

I sin fritid ynder Kamen at spille computerspil – enten alene eller sammen med sine venner, han læser også en del og kan lide at tegne. Han er ret perfektionistisk anlagt, så det tager lang tid for ham at færdiggøre sine tegninger.

Om vinteren står han jævnligt på skøjter.

Kamen har få, men gode venner. Sammen tager de i shopping-center, går i biografen, i teateret eller på café og spiser. Vennerne beskriver Kamen som en hjælpsom, venlig, respektfuld og talentfuld person. Han siger selv, at han trives bedst i mindre grupper.

Til daglig tilbringer Kamen ikke så meget tid med sin familie ud over måltiderne, da alle har travlt med skole og arbejde, men de kan lide at rejse sammen, og han er vant til at hjælpe med praktiske gøremål i hjemmet f.eks. rengøring. Når Kamen og lillesøsteren på 14 år tilbringer tid sammen, kan de lide at fotografere.

Han glæder sig til at prøve at bo hos en dansk værtsfamilie og lære det danske sprog. I Danmark vil han gerne prøve at vandre i naturen og lave frivilligt arbejde, hvis det er muligt.

Interesser: Computerspil, læse, tegne/male, fotografere, stå på skøjter, være sammen med venner, shoppe, se film, være sammen med dyr

PLACERET HOS VÆRTSFAMILIE

Heta, Musik er den helt store passion for 17 årige Heta fra Finland. Hun har spillet violin i 12 år og kan derudover spille på guitar, ukulele og saxofon. Hele Hetas familie spiller på instrumenter, de spiller sammen i orkester og tager på musikfestivaller om sommeren. Hun kan både lide finsk og svensk folkemusik, pop og jazz.

Storebroren på 23 er flyttet hjemmefra, men Heta besøger ham tit, de laver mad sammen og dyrker den fælles interesse for at spille musik.

Venner er vigtige for Heta, hun har rejst i Finland og Tjekkiet med det ukulele-band, som hun har dannet med nogle venner. De beskriver hende som en rolig, glad og sjov pige – selv siger Heta, at hun kan være lidt genert - især ved første møde, men at hun godt kan lide at møde nye mennesker.

Heta går på et musikgymnasium. Af de boglige fag interesserer de naturvidenskabelige fag; matematik, biologi og fysik hende mest – men også svensk, som hun har haft i 4 år, er hun glad for. Engelsk har hun haft i 8 år.

I sin fritid kan Heta lide at være aktiv, hun rider en gang om ugen og står jævnligt på langrend-ski med sine forældre. Derudover løber hun eller går i motionscenter.

Hun vil gerne prøve nye aktiviteter i Danmark.

Heta har valgt at komme til Danmark for at opleve forskellen på finsk og dansk kultur, og fordi hun har en interesse for nordiske sprog.

Heta har valgt at leve som vegetar, pga. etiske overvejelser vedrørende miljø og dyrevelfærd. Hun spiser fisk og mælkeprodukter.

Interesser: Violin, ukulele, guitar, saxofon, ridning, langrend-ski, løb, fitness, lave mad/bage, være sammen med dyr, lytte til musik, være sammen med venner.

Julien, Den 18 årige Julien kommer fra den fransktalende del af Belgien. Han er meget sportsinteresseret, han spiller hockey og vil gerne fortsætte med denne sportsgren – eller også prøve ishockey under sit udvekslingsophold, hvis det er muligt. I hockey klubben er han både spiller, træner og dommer.

Han er derudover på skolens rugby-hold, og i sin fritid kan han også lide at spille basketball, fodbold, cykle – i det hele taget er han glad for at bevæge sig.

Julien er på nuværende tidspunkt elev på en kostskole, hvor han afslutter gymnasiet i sommeren 2019. Hans far er alene med Julien og lillebroren på 17 år, for moren døde af sygdom, da Julien var 14 gammel. Julien og faren har et tæt forhold, og der er stor grad af tillid mellem dem. Julien håber at få et godt forhold til sin danske værtsfamilie, for han kan holder af at være sammen med mennesker.

I skolen kan Julien godt lide fagene: Fransk, historie og geografi. I fremtiden drømmer han om at blive journalist eller politiker, og han vil derfor gerne læse statskundskab, journalistik eller historie på universitetet.

Han tænker, et skoleår i Danmark vil give ham muligheden for at fordybe sig i en anden kultur og lære om f.eks. økologi, som er noget, der optager ham.

Han ser også frem til at lære dansk.

Julien beskriver sig selv som en stille og rolig fyr, som kan være lidt genert ved første møde, men han involverer sig . Vennerne siger han er venlig, tålmodig og til at stole på.

Interesser: Hockey, basketball, fodbold, rugby, lave mad, lytte til musik, læse, fotografere, udendørs aktiviteter, være sammen med venner/familie, rejse.

PLACERET HOS VÆRTSFAMILIE

Terezia på 17 år kommer fra Slovakiet. Hun er en udadvendt pige, der kan lide at være sammen med mennesker, og hun er meget glad for dyr – især hunde. Hjemme har hun en kat.

I hendes familie spiller de gerne musik sammen – Terèzia spiller fløjte, faren spiller klaver og broren spiller både fløjte og trommer. Hun bor sammen med begge sine forældre og den 14 årige lillebror, de kan også lide at rejse og opleve verden.

Terèzia har danset i 13 år og vil gerne fortsætte med det under sit udvekslingsophold, hun er en del af en dansetrup, og herudover er hun meget interesseret i kunst, er kreativ og tager undervisning i fotografering. Hun drømmer om at komme til at arbejde som fotograf.

I skolen er det primært sprogene engelsk og tysk, der har Terèzias interesse, hun glæder sig meget til at lære dansk og få et indblik i dansk kultur og traditioner, fordi hun elsker at lære nyt.

Når Terèzia er sammen med vennerne, tager de ofte ud til den sø, der ligger i nærheden, der svømmer de og hygger sig. Om vinteren tager de bussen op i bjergene og står både på ski og snowboard. Vennerne oplever Terèzia som en sjov og venlig pige, der er til at stole på.

Terèzia skal være i Danmark fra august til ultimo december 2019

Interesser: Dans, musik, fotografering, bage, tegne/være kreativ, snowboarding, udendørsaktiviteter, være sammen med dyr, shoppe, se fim, læse

Elisa, Den 15 årige Elisa kommer fra Østrig. Hun bor i Wien med sine forældre og sin lillebror på 12 år. Til hverdag har alle i familien travlt, men de værdsætter at spise sammen, og i weekenderne laver de mange fælles aktiviteter afhængigt af årstiden - vandre, klatre, stå på ski, svømme, cykle. Elisa værdsætter også samvær med sin bedstemor, som hun er meget knyttet til og ofte laver mad, taler med.

Elisa er en aktiv pige der ifølge vennerne ikke er bange for at prøve nye ting.

Hun spiller volleyball, dyrker selvforsvar og er for nyligt begyndt at spille akustisk guitar.

I skolen kan hun lide at udfordre sig selv – fagene kemi, biologi, matematik og engelsk hører til hendes favoritter, og hun deltager i konkurrencer bl.a. matematik og kemi-olympiade for sin skole.

Elisa beskriver sig selv som udadvendt, hjælpsom og åben og med særlig interesse for naturkosmetik. Hun vil gerne i fremtiden udvikle egne produkter indenfor dette felt. I hendes familie går man op i at leve sundt og bæredygtigt.

Hendes venner fortæller at Elisa er venlig, sød –lidt skør ind i mellem, og at hun er god til at få kontakt med nye mennesker. Hun er meget glad for børn.

Elisa håber på at få et bredere perspektiv på tilværelsen – at lære om danske værdier og en ny livsstil, og hun kunne godt tænke sig at prøve at sejle eller dyrke andre former for vandaktiviteter under sit ophold i Danmark.

Elisa spiser ikke svinekød.

Interesser: Volleyball, selvforsvar, guitar, ski, snowboard, cykle, stå på rulleskøjter, svømning, vandre, rejse, lytte til musik.

Julia på 17 år kommer fra Ungarn. Hun er meget optaget af teaterverdenen og drømmer om at blive skuespiller en dag. Hun beskriver sig selv om kunstnerisk interesseret, hun skriver, læser og har danset i mange år. Hun modtager undervisning i drama går på et skrivekursus. Hun kan også godt lide at bevæge sig og vil gerne prøve nye former for sport under sit udvekslingsophold.

Hun bor i hovedstaden Budapest i en lejlighed med sin mor og dennes kæreste – forældrene er skilt, Julia har kontakt med sin far men ser ham ikke så ofte. Hun har et tæt forhold til sine bedsteforældre.

I storbyen er det ikke nødvendigt at kunne cykle, så Júlia har begrænset erfaring med dette.

Med sin mor kan Júlia lide at gå i fitness-center og hygge med en god film og samtale. Med sin far spiser hun ude på restaurant og går f.eks. i biografen.

I skolen er Júlia mest optaget af sprog og litteraturfagene, hun har haft engelsk i 8 år, hebræisk i 5 år, og spansk har hun også lidt kendskab til.

Júlia kaldes også ”Lulu”, vennerne beskriver hende som en glad, venlig og intelligent pige med en god humor. Hun skaber let kontakt til andre mennesker, er hjælpsom og god til at lytte.

Júlia vurderer, at hendes kreative sind også gør hende lidt følsom, her kan hun godt lide at trække sig tilbage og skrive. Hun synes selv, hun er ambitiøs og går efter sine mål.

Júlia glæder sig til at lære dansk og møde en masse spændende mennesker i Danmark.

Interesser: Teater, dans, litteratur, læse, tegne, fitness, fotografering, rejse, se film, være sammen med venner, lytte til musik

Elie, Den 15 årige dreng Elie fra Frankrig drømmer om at blive skuespiller. Han har arbejdet med drama/teater i mere end 10 år og forestår nu selv workshops, hvor han underviser andre.

Elie kan lide at være i naturen, og i sin fritid er han engageret i spejderbevægelsen. Han har været spejder i 4 år og er glad for spejderånden, hvor man opfordres til at være aktiv, god og hjælpsom overfor andre mennesker.

Han beskrives som en smilende dreng, der holder af at gøre andre i godt humør, han er social, venlig og god til at skabe kontakt til andre.

Han bor alene med sin far i en lille by en time nord for Paris, og han har 4 stedsøstre/brødre, hvor han er den yngste. Familien er tæt knyttet og spiller ofte brætspil og hygger sig sammen. Han er vant til at hjælpe med praktiske opgaver i hjemmet.

I skolen har han studeret engelsk i 8 år og tysk i 4 år, men det er faget historie, der har hans største interesse, sammen med engelsk, litteratur og sport.

Elie er for nylig begyndt at køre på skateboard sammen med sine venner, han kan lide at lytte til rockmusik og holder af udendørsaktiviteter som løb/trekking.

Fritid: Teater, spejder, løb, trekking, skateboard, lytte til musik, være sammen med venner, udendørsaktiviteter, frivilligt arbejde, rejse.

PLACERET HOS VÆRTSFAMILIE

Jiayun på 17 år kommer fra Kina, hun vil gerne kaldes Judy. I dette skoleår er hun på udveksling i Argentina, så hun ved allerede, hvad det vil sige at skulle tilpasse sig en ny kultur.

Judy har spillet basketball i 4 år og vil gerne fortsætte med det under sit ophold i Danmark. Hun spiller guitar, ”zhundi” og ”hulusi” – de to sidstnævnte er kinesiske instrumenter.

Hun beskriver sig selv som en venlig, humoristisk og taknemmelig pige, som gerne vil prøve nye ting. Hun er meget glad for katte.

I Kina boede hun på sin skole og var kun hjemme en gang om ugen. Familien består foruden Judy af mor, far, en 8 årig bror og bedsteforældre. Sammen kan de lide at se film, vandre i naturen og rejse.

Sammen med vennerne kan Judy lide at shoppe, spise på restaurant og spille brætspil.

Hun glæder sig til at bo i Danmark i det kommende skoleår, hun kender H.C Andersen og København og vil meget gerne lære dansk.

Interesser: Basketball, se film, lave mad/bage, være sammen med dyr, tegne/male, være sammen med venner, fotografere, læse

Danilo, Den fodboldglade Danilo på 16 år kommer fra Italien. Han bor på Sicilien med sine forældre og storesøster på 18 år. Familien laver mange ting sammen, bl.a. går i de motionscenter, til fodboldkampe, hjemme spiller de brætspil og synger karaoke. De mødes også jævnligt for at spise med andre familiemedlemmer på restaurant.

Familien har en hund, som Danilo er meget glad for.

Fodbold er Danilos helt store hobby, han har spillet i 10 år og vil gerne fortsætte med denne sportsgren under sit ophold i Danmark. Svømning har han dyrket på motionsplan i 3 år, derudover spiller han klaver og lytter gerne til musik – her er The Beatles blandt favoritterne.

Danilo går på et gymnasium med fokus på de naturvidenskabelige fag, han er især interesseret i matematik, engelsk og idræt. Han ønsker at uddanne sig til ingeniør.

Han har haft engelsk i 5 år.

Danilo beskriver sig selv som meget social og fortæller, at han har mange gode venner blandt sine fodboldkammerater, men at han også er lidt genert, når han ikke kender folk så godt. Vennerne siger han er venlig, hjælpsom og sjov.

Han glæder sig til at møde nye mennesker og lære den danske kultur at kende, han er meget fascineret af andre sprog og fremmede lande.

Fritidsinteresser: Fodbold, svømning, klaver, computerspil, lave mad, tegne, læse, udendørsaktiviteter, være sammen med venner.

Aurele på 15 år kommer fra Frankrig. Han går meget op i computerteknologi og drømmer om at uddanne sig til ingeniør. I skolen er det også de naturvidenskabelige fag, der interesserer ham mest. Han har haft engelsk og spansk i skolen.

Aurèle kommer fra en mindre by i det nordlige Frankrig. Han bor med sine forældre og to søstre på 11 og 18 år. Familien lever et aktivt liv og har bl.a. været på trekking i Marokko og Kirgisistan. I weekenderne hygger de sig med kort-/brætspil eller går i biografen eller på restaurant.

Meget af Aurèles fritid går med at spille computerspil, lave 3D printning og programmering. Denne hobby deler han med mange af sine venner, de laver jævnligt computer-turneringer, hvor flere spiller sammen.

Han beskriver sig selv som en glad og aktiv dreng, der kan lide at udfordre sig selv fysisk. I ferierne tager familien ofte på camping, og Aurèle dyrker her klatring, sejler i kano mv.

Dansk ”hygge” og skolen i Danmark har Auréle hørt meget godt om, og han glæder sig meget til at prøve et nyt skolesystem og lære dansk.

Ikke-ryger familie ønskes.

Interesser: Computer/gaming, 3D print, parkour, tennis, udendørsaktiviteter, være sammen med venner, 

Victoria på 16 år kommer fra Chile. Hun har sunget i kor i 10 år og spiller desuden volleyball og går til skydning.

Hun bor med sine forældre i en kystby, og sammen går de ofte ud og spiser, går tur ved stranden eller ser en god film.

Victorias yndlingsfag i skolen er biologi, og hun har et stort ønske om at uddanne sig som dyrlæge. Hun haft haft faget engelsk i 10 år.

Hun beskriver sig selv som værende lidt genert, men at hun hurtigt slapper af i samværet med andre. Hun er også omsorgsfuld, hårdtarbejdende og ansvarlig – vennerne siger, hun er sjov, kærlig og til at stole på.

Victoria ønsker at være udvekslingsstudent for at opleve en ny kultur og anderledes livsstil hos en anden familie.

Interesser: Bage/lave mad, være sammen med dyr, lytte til musik, male, fotografere, shoppe


Risa på 17 år kommer fra Japan. Hun har danset ballet i 11 år, og vil meget gerne fortsætte med det i Danmark, hvis det er muligt.

Hun bor sammen med sin mor og en lillebror på 13 år, familien spiser som oftest både morgenmad og aftensmad sammen, de shopper, rejser og Risa og broren fornøjer sig med at spille bordtennis.

Risa har haft engelsk i skolen i 8 år, faget historie er det, som optager hende mest.

Hun drømmer om på sigt at kunne studere på et amerikansk universitet.

Risa beskrives som en glad, social og udadvendt pige, der godt kan lide at tale med andre mennesker.

Ud over at danske ballet hjælper hun i sin fritid også i en fodboldklub, og med vennerne går hun i biografen, shopper eller laver lektier.

Hobbies er: Lytte til musik, lave mad, fotografering, frivilligt arbejde

Risa glæder sig meget til at fortælle sin danske værtsfamilie om Japan og opleve mange, spændende ting sammen med sin nye familie.

Dyrefri placering ønskes pga. allergi

Zoe, Den italienske pige Zoe på 17 år kommer fra Sicilien, hvor hun bor med sine forældre, der driver en restaurant. Familielivet er præget af travlhed, men de er tæt knyttet og værdsætter at spise sammen i weekenden. Ferierne bruges på sejlture med deres båd, hvor Zoe bl.a. fisker sammen med sin far.

Zoe er en udadvendt og humørfyldt pige, der holder meget af at være sammen med  med andre mennesker. Vennerne beskriver hende som en ærlig, pålidelig og afslappet person – hun fortæller, at hun ofte er sammen med sine venner enten derhjemme eller ude i byen. Hun laver også frivilligt arbejde.

Zoe har dyrket fitness i motionscenter i ca. 4 år, og hun kan derudover lide at være i naturen, gå ved stranden, cykle og svømme.

Hun spiller ukulele og er glad for at synge, hun tegner også gerne.

De naturvidenskabelige fag biologi og matematik og faget historie interesserer Zoe mest. Hun forstår og taler engelsk.

Interesser: Fitness, svømme, være sammen med dyr, lave mad, bage, rejse, lytte til musik, se film, webdesign

Marta, Den 17 årige Marta dyrker pilates og spiller badminton på hobbyplan. Hun kan lide at fotografere og modtager tegneundervisning hver uge – derudover er hun glad for at bage, shoppe, lytte til musik og at læse bøger.

Marta bor sammen med sine forældre og en lillesøster på 14 år i Letlands hovedstad Riga. Selvom hun er vokset op i byen, holder hun af at opholde sig på landet og vil gerne lave udendørs aktiviteter. Familien er tæt knyttet og prioriterer samvær højt, her spiller de brætspil, lægger puslespil eller går ture sammen.

Familien rejser ofte, især i Europa og de har flere gange besøgt Danmark. Marta er fascineret af det danske sprog, og hun ser frem til at cykle under sit ophold her i landet.

Martas yndlingsfag i skolen er grafisk design og IT, hun drømmer om at være arkitekt eller arbejde med indretning. Hun har studeret engelsk i 10 år og russisk i 4 år.

Hun beskriver sig selv som humoristisk, flittig – og med en god tilpasningsevne. Ved første møde kan hun godt være lidt tilbageholdende, men så snart hun lærer folk at kende, åbner hun op.

Marta kan godt lide dyr, hjemme i Letland har hun en kat.

Hun ønsker at bo ved en ikke-ryger familie.

Rasmus på 16 år er fra Estland. Han er en aktiv dreng, som både dyrker fitness og spiller fodbold og volleyball. I skolen er han en del af elevrådet, hvor han er med til at arrangere aktiviteter for eleverne.

Udover sport interesser Rasmus sig for at lave film/videoer, og han laver også musik på sin computer – han drømmer om at blive iværksætter.

Han bor i Estlands hovedstad Tallinn sammen med sine forældre og en lillebror på 8 år. Familien går sammen i motionscenter, og i weekenderne slappes der ofte af med at se TV. Når de holder ferie, kan de godt lide at sejle.

Rasmus kan lide de fleste af skolens fag, men især engelsk finder han interessant og meget anvendeligt i en global verden. Han har studeret engelsk i 8 år og russisk i 3 år.

Rasmus beskriver sig selv som en optimistisk og aktiv fyr, som holder af et godt grin. Vennerne fortæller at Rasmus er udadvendt og sjov, men rolig. Han er positiv, hjælpsom og venlig overfor alle mennesker.

Han glæder sig til at prøve at bo i Danmark, fordi han har hørt meget om ”Verdens lykkeligste folkefærd” og han ser frem til at udvide sin horisont.

Interesser: Fitness, fodbold, volleyball, lave film/videoer, lytte til musik, være sammen med venner, udendørsaktiviteter, se film/sport


Solene kommer fra Frankrig. Hun fylder 16 år i september.

Hun er udadvendt, åben og nysgerrig på omverdenen, og så holder hun meget af at hjælpe folk. Hun har bl.a. været frivillig hos Røde Kors i 4 år.

Solènes forældre er skilt og hun og tvillingsøsteren bor pt. på en kostskole. Der er også en et år ældre bror i familien, denne bror er handicappet. Når de tre søskende besøger deres forældre laver de ofte mad sammen eller spiller kort. Solène fortæller, at hun især er tæt knyttet til sin mor og søster.

I fritiden går Sòlene til taekwondo og dans, hun interesserer sig også for andre sportsgrene f.eks. håndbold og fodbold.

I skolen kan hun bedst lide matematik og historie, men hun er også optaget af biologi, da hun gerne vil uddanne sig til læge.

Hun glæder sig til at komme på udveksling i Danmark og prøve at skulle indgå i en ny familie samt lære dansk.

Interesser: Syning, lave mad, læse, lytte til musik, være sammen med venner, rejse

PLACERET HOS VÆRTSFAMILIE

Lilou en 15 årig pige fra Frankrig, for hvem tegning er den helt store hobby. Hun bruger meget af sin fritid på at tegne og male – både i hånden og via et computerprogram.

Lilou bor med sine forældre og en storesøster på 16 år i en by tæt på Paris, faren er japaner og moren er fransk – Lilou taler derfor begge sprog, og hun deler den kreative interesse med sin mor, der er maler. I skoleferierne besøger Lilou og hendes søster ofte bedsteforældrene, der bor i en anden by.

I skolen er hun glad for fagene: Fransk og billedkunst, han har haft engelsk i 6 år og tysk i 4 år.

Lilou beskriver sig selv som lidt tilbageholdende, men hun vil gerne tale med de folk, der henvender sig til ham, og han er generelt nysgerrig og åben overfor at prøve nye ting.

Lilou har levet som vegetar siden hun var ca. 10 år, hun spiser æg og mælkeprodukter. Hun er klar over, at værtsfamilien ikke skal ændre levevaner pga. hende, og hun vil gøre sit bedste for at tilpasse sig.

Hun ser frem til at opleve den danske kultur og lære om normer og livsstil, finde venner og ikke mindst at lære at tale dansk – for nye sprog har altid fascineret Lilou.

Elisabetta, Den 16 årige Elisabetta er meget interesseret i sprog og studerer engelsk, spansk og tysk, hun drømmer om at arbejde som oversætter efter endt uddannelse.

Hun bor med sine forældre og en 19 årig storesøster i en kystby ved Adriaterhavet.

Familien ynder at tage på skiferie i Dolomitterne eller tage på vandreture i nærområdet, og hver lørdag er der tradition for at pizzabagning i familien.

Elisabetta holder meget af at se film – enten hjemme eller i biografen, og hun går også jævnligt i teateret. Derudover lytter hun til musik, læser, laver kreative sysler eller foretager frivilligt arbejde.

Hun har været spejder i 9 år og har også prøvet kræfter med bueskydning.

Når hun er sammen med sine venner, går de ture ved stranden, tager på shopping/ i biografen eller spiser sammen.

Elisabetta beskriver sig selv som en lidt tilbageholdende pige, men at hun er nysgerrig på omverdenen og har et stort ønske om at lære nye ting. Hun glæder sig især til at opleve det danske skolesystem, som hun har hørt meget godt om.

Ikke-ryger familie ønskes.

PLACERET HOS VÆRTSFAMILIE

Monta på 15 år kommer fra Tyskland. Her bor hun med sin mor og  og to yngre søstre på 7 og 11 år i en lejlighed. Moren stammer fra Letland og der er bånd til både Letland og Danmark, da moren har studeret her i landet, og familien tager hvert år på ferie hos nogle danske venner. Monta har det bedste indtryk af Danmark, og glæder sig meget til at prøve at bo her.

Monta er hestepige, hun har redet i 9 år og hjælper i sin fritid til på en gård, hvor der er mange heste. Hun hjælper med at fodre, passe og pleje hestene, som hun også har mulighed for at ride på.

Ud over ridning kan Monta lide at læse, tegne og spille computerspil, men hun vil gerne prøve nye ting under sit ophold i Danmark.

Monta beskriver sig selv som en pålidelig, ansvarlig og sjov pige, der er meget interesseret i andre kulturer, og som gerne vil møde nye mennesker.

I skolen kan hun bedst lide fagene: Engelsk, biologi og billedkunst. Hun er blevet undervist i fransk i 3 år og engelsk i 8 år.

Interesser: Heste/ridning, være sammen med dyr, tegne, læse, lytte til musik, udendørsaktiviteter, fotografering.

PLACERET HOS VÆRTSFAMILIE

Tomohiko fra Japan er en stor LEGO fan. Han vil være fyldt 17 år ved ankomsten til Danmark og er den yngste ud af en søskendeflok på 4.

Han bor med sine forældre og tager hver dag toget i skole, transporttiden er ca. en time. Skolen er akademisk og stiller høje krav til eleverne, det befinder Tomohiko sig godt ved.

I skolen er det faget matematik der har Tomohikos største interesse, men også engelsk og de naturvidenskabelige fag finder han spændende.

Han har haft engelsk i 6 år.

Tomohiko spiller violin og kan lide at rejse, at lytte til musik, læse og spille computerspil. Han dyrker også sport – han har gået til karate og bordtennis i 5 år.

Med sine venner kan han lide at gå på sushi restaurant, og han er medlem af Lions Club, hvor han deltager i forskellige former for frivilligt arbejde.

Tomohiko vil gerne uddanne sig til arkitekt, og han har valgt Danmark som destination for sit udvekslingsophold, fordi dansk livsstil og arkitektur fascinerer ham. Interessen for arkitektur deler han med sin far.

Han beskrives som en høflig, betænksom og venlig dreng – der godt kan tage initiativ, men samtidig kan han være lidt genert ved første møde.

Justine er 17 år og kommer fra området tæt ved Paris i Frankrig. Hun er meget interesseret sprog og glæder sig meget til at lære et nyt sprog – dansk. I skolen har hun modtaget undervisning i engelsk i 8 år og spansk i 6 år, også græsk har hun stiftet bekendtskab med.

Justine afslutter gymnasiet inden sit udvekslingsophold i Danmark.

Justine er glad for børn, hun igennem det seneste år været fast babysitter om eftermiddagen for tvillinger på 5 år. Hun har selv en lillebror på 10 år, som hun er tæt knyttet til og tilbringer meget tid sammen med.

Forældrene er skilt, og Justine bor mest hos sin mor men besøger sin far flere gange om ugen.

Hun beskriver sig selv som en meget åben, tolerant og omsorgsfuld person, men også at hun er lidt genert, især når hun ikke kender folk.

Vennerne siger, at Justine er god til at lytte og støtte mennesker omkring sig, og hun er til at stole på og vedholdende, når hun har sat sig noget for.

Justine kan lide at hygge sig med venner og familie, at tage på cykeltur, gå i biografen eller på museer/udstillinger eller gå i byen/til koncert med sine venner.

Hun dyrker Zumba en gang om ugen. Derudover læser hun og lytter til musik.

Opholdet i Danmark håber Justine giver hende en unik mulighed for at lære en ny kultur at kende og møde nye mennesker samt udvikle sig som menneske.

Justine har allergi overfor katte, pollen og støvmider. Hun medbringer selv medicin.

Hun er ikke vant til at bo med dyr men åben overfor at prøve det (ikke kat)

Interesser: Sprog, læsning, lytte til musik, foto, male, se film, madlavning, være sammen med venner, shoppe, frivilligt arbejde, Zumba.

PLACERET HOS VÆRTSFAMILIE

Franziska, Den 16 årige pige Franziska fra Tyskland kommer fra en musikalsk familie, selv spiller hun klaver og trompet. Hun bor med sine forældre og en 13 årig lillesøster i en mindre by, familien kan lide at spille musik sammen, at vandre i naturen, rejse eller hygge sig med brætspil.

Franziska har dyrket ballet i 11 år og spiller også fistball, som er at sammenligne med volleyball. Hun er en kreativ pige, der kan lide at tegne og skrive. Under sit udvekslingsophold vil hun gerne prøve at synge i kor.

Hun har størst interesse for fagene matematik og historie, og hun har lært både engelsk og fransk i skolen. Hun er med i et skoleorkester, hvor hun spiller hun trompet.

Franziska har med sin familie tilbragt mange ferier i Danmark og har mødt danske unge, det har givet hende lyst til at udforske kulturen og skolesystemet . Hun er allerede gået i gang med at studere det danske sprog.

Hun beskriver sig selv som en åben og ansvarlig person, der gerne vil prøve nye ting. Vennerne siger hun er en sjov pige, som man kan stole på.

Franziska har mild pollenallergi og ønsker placering hos en ikke-ryger familie.

Interesser: Spille og lytte til musik, fistball, ballet, fotografering, udendørsaktiviteter, shoppe.

PLACERET HOS VÆRTSFAMILIE

Mayra er en 16 år pige, der bor sammen med sine forældre i en større kystby i Chile. En

storesøster på 23 studerer i udlandet. Familien er tæt knyttet, og da forældrene arbejder
meget, værdsætter de samvær i familien, hvor de rejser, spiser eller ser film sammen.
Mayra kan lide at windsurfe, at danse og har dyrket yoga siden hun var 4 år gammel.
For nylig har hun modtaget hip/hop-undervisning . Derudover holder hun af at være i
naturen, at fotografere, tegne og læse.
Hjemme har Mayra en kat, men da hun er glad for dyr vil hun også sagtens kunne bo med
f.eks en hund. Hun beskriver sig selv som en respektfuld, ansvarlig, selvstændig og eventyrlysten
pige, som overfor andre mennesker er udadvendt og snakkesaglig.
Hendes venner vurderer at Mayra er venlig, selvsikker og generøs.
Mayra tager jævnligt på stranden med vennerne eller ud i naturen. Om vinteren hygger de
sig indendøre med Netflix film. I skolen er det fagene historie, biologi og kunst, der interesserer
Mayra mest, hun drømmer om at uddanne sig som antropolog.
Under sit udvekslingsophold håber hun på at blive mere selvstændig, tolerant og få et nyt
perspektiv på verden. Hun vil gerne prøve kræfter med fotografering og dygtigøre sig
indenfor dette område.

Alixe er en 15 årig pige fra den fransktalende del af Belgien. Hun er meget glad for at dyrke sport – her i blandt: Klatring, basketball, løb, svømning og cykling på mountainbike. Hun kan lide at være i naturen og er også spejder i sin fritid.

Under sit udvekslingsophold vil hun gerne fortsætte med at være aktiv med cykling – både på landevej og i skoven, klatring, løb, fitness m.m.

Alixe har boet 7 år i Japan med sin familie, her har hun gået på en amerikansk skole, hvilket har haft positiv indflydelse på hendes engelskkundskaber. Ud over modermålet fransk taler og forstår hun hollandsk og som nævnt engelsk.

I skolen i Belgien er Alexi mest interesseret i de naturvidenskabelige fag – især matematik.

Hun bor med sin mor og har to storebrødre på 17 og 19, den ældste studerer i Sverige. Familien dyrker meget sport og rejser sammen. Derudover kan de lide at hygge sig med brætspil.

Hun har valgt at komme på udveksling i Danmark, fordi hun har hørt meget godt om det danske skolesystem, bl.a. at man lærer på en mere kreativ måde. Hun opfatter derudover Danmark som et højtudviklet land med fokus på både velfærd og miljø, og har hørt, at danskerne er åbensindede og venlige. Et stort plus er hende er, at det danske landskab indbyder til cykling.

Alixe beskriver sig selv som en sportsglad pige, og vennerne siger, at hun overfor andre både er hjælpsom og oprigtig.

Alixe er ikke vant til at omgås hunde, men kan godt bo med alle slags kæledyr.

Interesser: Cykling – både på på landevej og mountainbike, klatring, basketball, svømning, fitness, spejder, udendørsaktiviteter, lytte til musik, fotografere, rejse

Jessica på 15 år kommer fra den fransktalende del af Belgien. Hun er en aktiv og kreativ pige med mange alsidige interesser bl.a. klatring, teater og økologi og astronomi.

Hun har dyrket klatring i 9 år og vil gerne fortsætte med dette under sit udvekslingsophold i Danmark, hvis det er muligt. Hun dyrker bl.a. denne sport sammen med sine venner. Hun foretrækker indendørsklatring.

Derudover kan Jessica rigtig godt lide at skrive, hun bruger en del af sin fritid på at dygtiggøre sig gennem en app kaldet: ”Wattpad”, hvor man får hjælp til at skrive. En dag håber Jessica, at hun kan få udgivet en bog.

I skolen kan Jessica godt lide fagene sprog og samfundsfag, hun har haft engelsk i 4 år og spansk i 2 år.

Jessica bor sammen med sin mor og stedfar, hun har tre søskende – to ældre halvbrødre og en lillesøster på 5 år. De har et godt forhold til hinanden, de spiser sammen,  og går på ind i mellem på restaurant eller i biografen. Familien går op i bæredygtighed og værdsætter familietid, da begge forældre arbejder.

Hun tilbringer også en del tid med sine venner, de kan lide at gå rundt i byen, tage på biblioteket, hygge sig hjemme eller gå til fester sammen.

Jessica beskriver sig selv som en energisk type, der elsker sport – hun er nysgerrig og vil gerne rejse rundt i verden for at opleve forskellige landskaber og kulturer, men samtidig kan hun også være en smule reserveret og følsom. Vennerne siger at hun er en hjælpsom, venlig pige, der elsker at tage del i det, der foregår omkring hende.

Værtsfamilien må ikke have hund eller kat.

Interesser: Klatring, læse, skrive, tegne, male, teater, være i naturen, fotografering, computerspil, rejse, være sammen med venner, se film, økologi, astronomi

Ian kommer fra Mexico, han fylder 15 år i september 2019.

Han er meget optaget af Youtube, hvor han har sin egen kanal og drømmer om at komme til at arbejde indenfor programmering af computerspil  og animation.

I sin fritid spiller han ofte X-box og bruger en del tid på sin Youtube kanal, hvor han bl.a. viser hvordan man spiller div. spil – denne interesse deler han med mange af sine venner.

Han løber fem gange om ugen for at holde sig i form.

Ian bor med sine forældre i den nordlige del af Mexico, de hygger sig med at gå i biografen, spiller computerspil eller rejser, bl.a. kan de lide at være på camping sammen. Ian har valgt at komme til Danmark for at opleve kulturen i et højtudviklet teknologisk samfund, der også er kendt for høj grad af sikkerhed.

I skolen kan Ian bedst lide de naturvidenskabelige fag, bl.a. biologi og derudover er han meget teknisk interesseret. Efter sit udvekslingsophold skal han starte på et teknisk gymnasium.

Han beskriver sig selv som analytisk og som en ret genert type, men han har et stort ønske om at udvikle sine sociale sider, og med en positiv indgangsvinkel vil han arbejde hårdt for at blive en del af fælleskabet i sin værtsfamilie og i skolen.

Vennerne beskriver ham som en dreng med godt humør, en som forstår folk, og de siger også, at han er respektfuld og velopdragen.

Ikke-ryger familie ønskes.

Fritid: Computerspil, programmering, animation, løb, være sammen med venner, lytte til musik, rejse, se film, se sport, udendørs aktiviteter, være sammen med dyr.

Luisa på 16 år kommer fra Sydtyskland, her bor hun med sine forældre og en søster på 13 og brødre på 12 og 6 år. Hun beskriver deres indbyrdes forhold som godt, og at de kan lide at lave mad sammen og spille brætspil. Familien har en kat.

Luisa har spillet håndbold i et år og kan godt lide, at håndbold er en holdsport. Derudover har hun danset ”karneval-dans” bl.a. samba i 9 år, men hun er åben overfor at afprøve nye sportsgrene under sit udvekslingsophold.

I sin fritid holder hun meget af at synge, og for et år siden startede hun med at spille guitar. Hun vil gerne fortsætte med sang, mens hun er i Danmark.

Hun beskriver sig selv som en social og selvsikker pige, der er ansvarlig og til at stole på. Hun bruger tid i en ungdomsgruppe, der hører under den protestantiske kirke, fordi hun synes det giver god mening at være sammen med mennesker i et religiøst fællesskab. Vennerne synes, Luisa er sjov og hjælpsom.

Hver sommer tager Luisa med sin familie på sommerferie i Danmark, de har to gange været på Rømø og synes godt om både naturen – især havet og danskerne, og hun glæder sig til at lære den danske kultur bedre at kende. Hun er allerede begyndt at studere dansk.

Luisa vil i fremtiden gerne være underviser, i skolen er det fagene historie og biologi, der optager hende mest. Hun har haft engelsk i 9 år og fransk i 5 år.

Fritid: Håndbold, dans, sang, guitar, bage/lave mad, være sammen med venner, lytte til musik, læse, se film, udendørsaktiviteter, rejse.