Studenter til Danmark 19/20 - Bliv værtsfamilie

Studenter til Danmark 19/20

Her er en stor del af de studenter, som YFU Danmark forventer at modtage i perioden 19/20. Her kan du lære dem bedre at kende. Ønsker du at vide mere, eller har du spørgsmål så kontakt os.

Jessica på 15 år kommer fra den fransktalende del af Belgien. Hun er en aktiv og kreativ pige med mange alsidige interesser bl.a. klatring, teater og økologi og astronomi.

Hun har dyrket klatring i 9 år og vil gerne fortsætte med dette under sit udvekslingsophold i Danmark, hvis det er muligt. Hun dyrker bl.a. denne sport sammen med sine venner. Hun foretrækker indendørsklatring.
Derudover kan Jessica rigtig godt lide at skrive, hun bruger en del af sin fritid på at dygtiggøre sig gennem en app kaldet: ”Wattpad”, hvor man får hjælp til at skrive. En dag håber Jessica, at hun kan få udgivet en bog.
I skolen kan Jessica godt lide fagene sprog og samfundsfag, hun har haft engelsk i 4 år og spansk i 2 år.
Jessica bor sammen med sin mor og stedfar, hun har tre søskende – to ældre halvbrødre og en lillesøster på 5 år. De har et godt forhold til hinanden, de spiser sammen,  og går på ind i mellem på restaurant eller i biografen. Familien går op i bæredygtighed og værdsætter familietid, da begge forældre arbejder.
Hun tilbringer også en del tid med sine venner, de kan lide at gå rundt i byen, tage på biblioteket, hygge sig hjemme eller gå til fester sammen.
Jessica beskriver sig selv som en energisk type, der elsker sport – hun er nysgerrig og vil gerne rejse rundt i verden for at opleve forskellige landskaber og kulturer, men samtidig kan hun også være en smule reserveret og følsom. Vennerne siger at hun er en hjælpsom, venlig pige, der elsker at tage del i det, der foregår omkring hende.
Værtsfamilien må ikke have hund eller kat.
Interesser: Klatring, læse, skrive, tegne, male, teater, være i naturen, fotografering, computerspil, rejse, være sammen med venner, se film, økologi, astronomi

Kamen er en 17 årig dreng, der kommer fra Bulgarien. Forældrene er skilt, og Kamen bor sammen med sin far og lillesøster i en lejlighed i hovedstaden Sofia.

Kamen er meget interesseret i at lære sprog, han har haft engelsk i 7 år og prøvet kræfter med norsk og russisk i skolen. Han kan lide fagene kemi, geografi og økonomi, på sigt vil han gerne uddanne sig indenfor det økonomiske felt.

I sin fritid ynder Kamen at spille computerspil – enten alene eller sammen med sine venner, han læser også en del og kan lide at tegne. Han er ret perfektionistisk anlagt, så det tager lang tid for ham at færdiggøre sine tegninger.

Om vinteren står han jævnligt på skøjter.

Kamen har få, men gode venner. Sammen tager de i shopping-center, går i biografen, i teateret eller på café og spiser. Vennerne beskriver Kamen som en hjælpsom, venlig, respektfuld og talentfuld person. Han siger selv, at han trives bedst i mindre grupper.

Til daglig tilbringer Kamen ikke så meget tid med sin familie ud over måltiderne, da alle har travlt med skole og arbejde, men de kan lide at rejse sammen, og han er vant til at hjælpe med praktiske gøremål i hjemmet f.eks. rengøring. Når Kamen og lillesøsteren på 14 år tilbringer tid sammen, kan de lide at fotografere.

Han glæder sig til at prøve at bo hos en dansk værtsfamilie og lære det danske sprog. I Danmark vil han gerne prøve at vandre i naturen og lave frivilligt arbejde, hvis det er muligt.

Interesser: Computerspil, læse, tegne/male, fotografere, stå på skøjter, være sammen med venner, shoppe, se film, være sammen med dyr

Ian kommer fra Mexico, han fylder 15 år i september 2019.
Han er meget optaget af Youtube, hvor han har sin egen kanal og drømmer om at komme til at arbejde indenfor programmering af computerspil  og animation.
I sin fritid spiller han ofte X-box og bruger en del tid på sin Youtube kanal, hvor han bl.a. viser hvordan man spiller div. spil – denne interesse deler han med mange af sine venner.
Han løber fem gange om ugen for at holde sig i form.
Ian bor med sine forældre i den nordlige del af Mexico, de hygger sig med at gå i biografen, spiller computerspil eller rejser, bl.a. kan de lide at være på camping sammen. Ian har valgt at komme til Danmark for at opleve kulturen i et højtudviklet teknologisk samfund, der også er kendt for høj grad af sikkerhed.
I skolen kan Ian bedst lide de naturvidenskabelige fag, bl.a. biologi og derudover er han meget teknisk interesseret. Efter sit udvekslingsophold skal han starte på et teknisk gymnasium.
Han beskriver sig selv som analytisk og som en ret genert type, men han har et stort ønske om at udvikle sine sociale sider, og med en positiv indgangsvinkel vil han arbejde hårdt for at blive en del af fælleskabet i sin værtsfamilie og i skolen.
Vennerne beskriver ham som en dreng med godt humør, en som forstår folk, og de siger også, at han er respektfuld og velopdragen.
Ikke-ryger familie ønskes.
Fritid: Computerspil, programmering, animation, løb, være sammen med venner, lytte til musik, rejse, se film, se sport, udendørs aktiviteter, være sammen med dyr.


Den 17-årige Marta fra Letland dyrker pilates og spiller badminton på hobbyplan. Hun kan lide at fotografere og modtager tegneundervisning hver uge – derudover er hun glad for at bage, shoppe, lytte til musik og at læse bøger.
Marta bor sammen med sine forældre og en lillesøster på 14 år i Letlands hovedstad Riga. Selvom hun er vokset op i byen, holder hun af at opholde sig på landet og vil gerne lave udendørs aktiviteter. Familien er tæt knyttet og prioriterer samvær højt, her spiller de brætspil, lægger puslespil eller går ture sammen.
Familien rejser ofte, især i Europa og de har flere gange besøgt Danmark. Marta er fascineret af det danske sprog, og hun ser frem til at cykle under sit ophold her i landet.
Martas yndlingsfag i skolen er grafisk design og IT, hun drømmer om at være arkitekt eller arbejde med indretning. Hun har studeret engelsk i 10 år og russisk i 4 år.
Hun beskriver sig selv som humoristisk, flittig – og med en god tilpasningsevne. Ved første møde kan hun godt være lidt tilbageholdende, men så snart hun lærer folk at kende, åbner hun op.
Marta kan godt lide dyr, hjemme i Letland har hun en kat.
Hun ønsker at bo ved en ikke-ryger familie.
Interesser: Pilates, badminton, tegne, læse, være sammen med venner, shoppe, fotografering, bage, lave videoer, lytte til musik, se film, være kreativ.

Julien, Den 18 årige Julien kommer fra den fransktalende del af Belgien. Han er meget sportsinteresseret, han spiller hockey og vil gerne fortsætte med denne sportsgren – eller også prøve ishockey under sit udvekslingsophold, hvis det er muligt. I hockey klubben er han både spiller, træner og dommer.
Han er derudover på skolens rugby-hold, og i sin fritid kan han også lide at spille basketball, fodbold, cykle – i det hele taget er han glad for at bevæge sig.
Julien er på nuværende tidspunkt elev på en kostskole, hvor han afslutter gymnasiet i sommeren 2019. Hans far er alene med Julien og lillebroren på 17 år, for moren døde af sygdom, da Julien var 14 gammel. Julien og faren har et tæt forhold, og der er stor grad af tillid mellem dem. Julien håber at få et godt forhold til sin danske værtsfamilie, for han kan holder af at være sammen med mennesker.
I skolen kan Julien godt lide fagene: Fransk, historie og geografi. I fremtiden drømmer han om at blive journalist eller politiker, og han vil derfor gerne læse statskundskab, journalistik eller historie på universitetet.
Han tænker, et skoleår i Danmark vil give ham muligheden for at fordybe sig i en anden kultur og lære om f.eks. økologi, som er noget, der optager ham.
Han ser også frem til at lære dansk.
Julien beskriver sig selv som en stille og rolig fyr, som kan være lidt genert ved første møde, men han involverer sig . Vennerne siger han er venlig, tålmodig og til at stole på.
Interesser: Hockey, basketball, fodbold, rugby, lave mad, lytte til musik, læse, fotografere, udendørs aktiviteter, være sammen med venner/familie, rejse.


Hana på 16 år kommer fra Slovakiet. Hun bor i hovedstaden Bratislava med sin mor – faren bor i Danmark , og Hana har siden hun var lille besøgt ham mange gange, og dermed fået et nært forhold til byen København.

Hana er en kreativ pige med stor interesse for at skabe digital kunst, skrive historier, tegne og male. Hun kan også lide at spille computerspil og læse tegneserier. Hun beskriver sig selv som en stille og rolig pige, der er god til at tilpasse sig nye omgivelser.

I skolen interesser fagene: Biologi og fremmedsprog hende mest – hun har haft engelsk i 5 år og oplever, det er let for hende at tilegne sig et nyt sprog.

Hun ønsker  gennem sit udvekslingsophold at lære mere om Danmark og den danske kultur, og da hun på sigt gerne vil studere i Danmark vurderer hun, at kendskabet til dansk kan være en stor fordel for hende. Hun glæder sig også meget til at blive en del af en dansk værtsfamilie.

Hana er en social pige, der har glæde af samvær med både unge og voksne/ældre, fordi hun som enebarn ofte har været sammen med sine forældre og deres venner.

Derudover beskrives Hana som venlig, positiv, humoristisk og ansvarlig.

Hana skal være i Danmark fra august 19 til ultimo juni 2020.

Interesser: Tegne, male, lytte til musik, fotografering, læse, skrive historier, rejse, vandre, se film, være sammen med venner

Julia på 17 år kommer fra Ungarn. Hun er meget optaget af teaterverdenen og drømmer om at blive skuespiller en dag. Hun beskriver sig selv om kunstnerisk interesseret, hun skriver, læser og har danset i mange år. Hun modtager undervisning i drama går på et skrivekursus. Hun kan også godt lide at bevæge sig og vil gerne prøve nye former for sport under sit udvekslingsophold.

Hun bor i hovedstaden Budapest i en lejlighed med sin mor og dennes kæreste – forældrene er skilt, Julia har kontakt med sin far men ser ham ikke så ofte. Hun har et tæt forhold til sine bedsteforældre.

I storbyen er det ikke nødvendigt at kunne cykle, så Júlia har begrænset erfaring med dette.

Med sin mor kan Júlia lide at gå i fitness-center og hygge med en god film og samtale. Med sin far spiser hun ude på restaurant og går f.eks. i biografen.

I skolen er Júlia mest optaget af sprog og litteraturfagene, hun har haft engelsk i 8 år, hebræisk i 5 år, og spansk har hun også lidt kendskab til.

Júlia kaldes også ”Lulu”, vennerne beskriver hende som en glad, venlig og intelligent pige med en god humor. Hun skaber let kontakt til andre mennesker, er hjælpsom og god til at lytte.

Júlia vurderer, at hendes kreative sind også gør hende lidt følsom, her kan hun godt lide at trække sig tilbage og skrive. Hun synes selv, hun er ambitiøs og går efter sine mål.

Júlia glæder sig til at lære dansk og møde en masse spændende mennesker i Danmark.

Interesser: Teater, dans, litteratur, læse, tegne, fitness, fotografering, rejse, se film, være sammen med venner, lytte til musik

For den 15-årige Aleksandra fra Polen er diskodans den helt store passion. Hun har danset i 6 år og træner 9 timer om ugen, hun har mange venner i sit dansestudie og rundt omkring i Polen. Hun deltager i internationale konkurrencer, hvor hun repræsenterer sit land, og har opnået flotte resultater.

Aleksandra – med kælenavnet ”Ola” vil meget gerne dyrke sin hobby under sit udvekslingsophold i Danmark, hun ved at nogle af de bedste danseskoler findes i Danmark, men hun glæder sig også til at lære den danske kultur og sproget at kende, for hun overvejer at studere i Danmark på sigt.
I Polen bor hun med sine forældre og en søster på 13 år, som hun er meget knyttet til, og en lillebror på 3 år. Ola og søsteren er vant til at skulle passe deres lillebror ind i mellem, de to piger laver mange ting sammen og Ola hjælper søsteren med lektier. Når familien er sammen, kan de lide at tage på cykelture, se film, gå i biografen, lave mad eller være sammen med andre mennesker.
For Ola er det vigtigt at være respektfuld overfor andre mennesker og deres meninger og tro. Hun beskriver sig selv som hårdtarbejdende, venlig, tolerant, social og udadvendt, og hun værdsætter de nære venskaber hun er en del af, her betyder loyalitet meget.
I skolen kan hun bedst lide fagene: Matematik, biologi og engelsk– spansk har hun også kendskab til, men hun er bedst til engelsk, som hun har haft i 9 år. Når hun skal slappe af, holder hun af at se serier på Netflix.
Ola ønsker ikke at bo med krybdyr så som slanger, edderkopper, øgler.
Ola skal være i Danmark fra august til ultimo december 2019
Interesser: Diskodans, bage/lave mad, være sammen med venner, udendørsaktiviteter, shoppe, cykle, rejse, se film, være sammen med dyr.

Dylan kommer fra Chile og bliver 17 år i august. Han er meget interesseret i musik –han spiller både keyboard og trommer, og hans store hobby er også at lave sin egenelektroniske musik via computeren. Han drømmer om at blive musikproducer en dag.Ud over musikken kan han lide at se film og går ofte i biografen med sine forældre/venner.De bruger også tid på at gå på restaurant og at snakke og hygge sig sammen. Dylan boralene med sine forældre i Chiles største by Santiago, han har en voksen storesøster, somikke bor hjemme længere. Dylan fortæller, at han har et tæt forhold til sine forældre, detilbringer en del tid derhjemme, og han får god støtte fra forældrene, når han skal træffebeslutninger.Dylan er meget glad for dyr – især katte og fugle.Han kan cykle - men ikke svømme og går generelt ikke så meget op i sport.Psykologi er et af de fag i skolen, Dylan bedst kan lide, han finder det interessant at lære omhvordan mennesker tænker. Han har haft engelsk i 5 år. Han taler derudover både spansk ogportugisisk.Med udvekslingsopholdet i Danmark håber Dylan på at lære den danske kultur, befolkningenog det danske sprog godt at kende. Han ser også frem til at stifte bekendtskab med danskmad og få viden om danske kunstnere, han håber at møde mennesker i Danmark, der delerhans interesse for at producere musik.Vennerne beskriver ham som en humoristisk person, der godt kan lide at fortælle jokes, og defortæller også, at han er omsorgsfuld overfor andre mennesker.

Den 17-årige Kamilé kommer fra Litauen. Hun er en udadvendt pige, der kan lide at tilbringe
tid sammen med andre mennesker, og så elsker hun at bage og lave mad - især desserter.
Weekenderne bruges ofte på at afprøve ny opskrifter, og hun glæder sig til at forkæle sin
danske værtsfamilie med lækre kager, tærter og desserter.
Kamilé har mange interesser – især sprog fascinerer hende, og hun drømmer om at uddanne
sig til journalist. I sin fritid skriver hun artikler om andre menneskers hobbies og livsstil, og
hun håber at få mulighed for at fortsætte med dette under sit udvekslingsophold. Kamilé har
haft engelsk i skolen i 8 år og russisk i 5 år.
Hun kan spille klaver og fløjte, og hun kan lide at lytte til jazz og blues, og ind i mellem tager
hun også til jazzkoncerter.
Førhen dyrkede hun kunstskøjteløb men nøjes nu med at undervise børn i denne sportsgren,
hun er generelt meget glad for at være sammen med børn. Hjemme har hun to yngre
søskende – en bror på 8 og en søster på 10 år.
Hun har dyrket kick-boksning i et års tid.
Kamilé beskriver sig selv som en aktiv, motivereret og intelligent pige. Hun ser frem til at blive
en del af en dansk værtsfamilie, at lære sproget og den danske kultur godt at kende. Familie
betyder meget for Kamilé, og hun håber opholdet i Danmark vil give hende nye input og
spændende oplevelser, som hun kan tage med sig videre frem i livet.

Aurele på 15 år kommer fra Frankrig. Han går meget op i computerteknologi og drømmer om at uddanne sig til ingeniør. I skolen er det også de naturvidenskabelige fag, der interesserer ham mest. Han har haft engelsk og spansk i skolen.

Aurèle kommer fra en mindre by i det nordlige Frankrig. Han bor med sine forældre og to søstre på 11 og 18 år. Familien lever et aktivt liv og har bl.a. været på trekking i Marokko og Kirgisistan. I weekenderne hygger de sig med kort-/brætspil eller går i biografen eller på restaurant.

Meget af Aurèles fritid går med at spille computerspil, lave 3D printning og programmering. Denne hobby deler han med mange af sine venner, de laver jævnligt computer-turneringer, hvor flere spiller sammen.

Han beskriver sig selv som en glad og aktiv dreng, der kan lide at udfordre sig selv fysisk. I ferierne tager familien ofte på camping, og Aurèle dyrker her klatring, sejler i kano mv.

Dansk ”hygge” og skolen i Danmark har Auréle hørt meget godt om, og han glæder sig meget til at prøve et nyt skolesystem og lære dansk.

Ikke-ryger familie ønskes.

Interesser: Computer/gaming, 3D print, parkour, tennis, udendørsaktiviteter, være sammen med venner, 

Risa på 17 år kommer fra Japan. Hun har danset ballet i 11 år, og vil meget gerne fortsætte med det i Danmark, hvis det er muligt.


Hun bor sammen med sin mor og en lillebror på 13 år, familien spiser som oftest både morgenmad og aftensmad sammen, de shopper, rejser og Risa og broren fornøjer sig med at spille bordtennis.


Risa har haft engelsk i skolen i 8 år, faget historie er det, som optager hende mest.
Hun drømmer om på sigt at kunne studere på et amerikansk universitet.


Risa beskrives som en glad, social og udadvendt pige, der godt kan lide at tale med andre mennesker.


Ud over at danske ballet hjælper hun i sin fritid også i en fodboldklub, og med vennerne går hun i biografen, shopper eller laver lektier.


Hobbies er: Lytte til musik, lave mad, fotografering, frivilligt arbejde


Risa glæder sig meget til at fortælle sin danske værtsfamilie om Japan og opleve mange, spændende ting sammen med sin nye familie.
Værtsfamilien må ikke have dyr.