Værtsfamilie - Bliv værtsfamilie

Byd verden inden for - bliv værtsfamilie

AT ÅBNE HJEM OG HJERTER:

Som værtsfamilie byder du et ungt menneske ind i jeres hjem og familie. Udvekslingsstudenten er i Danmark et skoleår for at lære den danske kultur at kende og få deres livs oplevelse.
Studenten placeres alderssvarende på den nærmeste skole og bliver en del af familien på lige fod som andre familiemedlemmer. At være værtsfamilie er en tværkulturel oplevelse for hele familien, som vil byde på indsigter i andre kulturer og i nye traditioner. Studenterne har deres vildeste og mest oplevelsesrige år i vente – og som værtsfamilie vil I bidrage til det meste mindeværdige år forstudenten.

”At være værtsfamilie kræver ikke meget, men det giver så rigeligt igenSom værtsfamilie kommer vi ud og ser noget af Danmark, da vi gerne vil vise vores eget land frem. Det giver nogle dejlige mindersammen med et ungt menneske. Det er skønt at lære andre kulturer at kende og derved opleve, at vi er meget ens”
(Hanne Lorenz, værtsmor 2021-2022)

HVORFOR BLIVE VÆRTSFAMILIE?

Som værtsfamilie får i sammen med jeres student uforglemmelige tværkulturelle oplevelser, der skaber en Lærerig indsigt i et andet sprog, ny kultur, normer og traditioner. 


Ved at være værtsfamilie, er i med til at skabe en fredeligere verden gennem tværnationale venskaber, der skaber langvarige relationer og unikke minder.

I jeres hjem og familie vil i opleve en bedre forståelse for egen kultur og traditioner, der skaber nogle sjove søskende-oplevelser og nye perspektiver på verden og jer selv.


I vil som værtsfamilie opdage nye dagligdagsperspektiver, få et fællesskab med andre værtsfamilier gennem lokale arrangementer, hvor I bliver en del af et globalt YFU-fællesskab.


Vigtigst af alt gør I en forskel for et andet menneske

Gør en verden til forskel

At åbne sit hjem og hjerter:


Som værtsfamilie byder du et ungt menneske ind i jeres hjem og familie. Udvekslingsstudenten er i Danmark et skoleår for at lære den danske kultur at kende og få deres livs oplevelse.

Studenten placeres alderssvarende på den nærmeste skole og bliver en del af familien på lige fod som andre familiemedlemmer. At være værtsfamilie er en tværkulturel oplevelse for hele familien, som vil byde på indsigter i andre kulturer og i nye traditioner.

Studenterne har deres vildeste og mest oplevelsesrige år i vente – og som værtsfamilie vil I bidrage til det meste mindeværdige år for
studenten.

Mød vores studenter

Vi modtager dette skoleår 23 modige udvekslingsstudenter fra 12 forskellige lande

Ofte stillede spørgsmål

Til sommer byder YFU Danmark en flok nysgerrige, modige og eventyrlystne unge mennesker velkommen. De har alle det til fælles, at de har modet og lysten til at flytte til et nyt land og blive en del af en fremmed kultur og de glæder sig til at gå i skole, møde nye venner og blive en del af jeres familie. Som udvekslingsstudent tager de del i jeres hverdag og bliver en del af jeres lokalsamfund. Som udvekslingsstudent vil de blive en del af familien og af lokalsamfundet, hvor de skal følge skolegangen i enten 9., 10. klasse eller i gymnasiet. Alle YFU-studenter bliver nøje udvalgt og forberedt inden afrejse. Når de ankommer i Danmark, starter de med en uges ankomstlejr, hvor de lærer om dansk kultur, madvaner og sprog, samt arbejder casebaseret med typiske udfordringer og hvordan de bedst kan løses. Studenterne har deres vildeste og mest oplevelsesrige år i vente – og der er jer som værtsfamilie, der er kernen i oplevelsen. I bidrager til det unge menneskes personlige udvikling og kulturforståelse ved at byde dem ind i jeres hverdag, støtte og vejlede dem og inkludere dem i jeres familieaktiviteter.Som værtsfamilie vil I bidrage til det meste mindeværdige år for studenten.

Interesseret I at høre mere?

Hvis I kunne tænke jer at høre mere om det at være værtsfamilie, er I meget velkomne til at udfylde formularen nedenfor. Så kontakter vores sekretariat jer hurtigst muligt til en uforpligtende snak om det at være værtsfamilie. 
Nedenfor finder I også trykknapper, hvor I kan læse mere om de specifikke studenter der kommer til Danmark efter sommerferien og udfylde værtsfamilieskema. 

Er du interesseret i, at høre mere? kontakt: Mia, der er vores programansvarlige for indrejsende studenter på: mba@yfu.dk eller 71 99 02 80